Go to Top

L’entorn

Paisatge, cultura, esports i repòs són els quatre grans atractius que ofereix la Vall de Boí.

Els paisatges del Parc Nacional d’Aigüestortesentorn1

Amb una superfície total de 40.852 hectàrees que abasten quatre comarques pirinenques, el parc constitueix una interessant mostra de l’acció dels glacials del quaternari sobre granits i pissarres. El paisatge destaca per la presència de valls en forma de “U” i amb més d’un centenar de llacs, la qual cosa converteix aquesta zona en l’àrea lacustre més important dels Pirineus.

No podem oblidar tampoc la varietat de flora i fauna. La visita al Parc és aconsellable que es faci a peu mitjançant travesseres.

Destaquen diferents recorreguts com la Ribera de Sant Nicolau, Els estanys de Llebreta, Cavallers, Negre i les Llastres de la Morta.

Per la presa de Cavallers accedirem a una zona de llacs naturals. Destaquen el pic de Comaloforno ( 3033 m ) i el Besiberri (3030) així com les serres de Tumeneia, els Estanys Gelats, Punta Alta i el Gran Tuc de Colomers a 2933m, sense oblidar el refugi de Ventosa i Calvell. De tota manera, la visita al parc també es pot realitzar mitjançant vehicles tot terreny que es poden contractar a la Plaça de la localitat de Boí. Es tracta d’una alternativa còmoda y menys feixuga. Cal recordar que el Parc Nacional d’Aigüestortes té dues entrades; una per la Vall de Boí i l’altra per la zona d’Espot, a la comarca del Pallars Sobirà.

La cultura del romànic.

La Vall de Boí ofereix un dels conjunts d’esglésies romàniques més important del món.

Són edificacions que es van construir durant els segles XI,XII i XIII amb estils artístics procedents del nord d’Itàlia, també coneguts com romànic llombard. A més, dels alts campanars destaquen les pintures murals de les esglésies de Santa Maria i Sant Climent de Taüll. La prova de la importància cultural d’aquestes esglésies és que recentment la UNESCO ha concedit la distinció de Patrimoni de la Humanitat.

Per tal de contractar rutes guiades en totes les esglésies romàniques de la Vall podem apropar-nos al Centre d’Interpretació del Romànic del nucli d’Erill la Vall on també coneixerem altres aspectes culturals i antropològics de la zona.

Esquí i esports d’aventura

El complex de Boí Taüll Resort és una estació hivernal que ofereix com atractiu principal l’estació d’esquí. A la primavera també es poden practicar altres activitats esportives com el ràfting, descens de barrancs, hidroospeed, Kayac…

Però la Vall de Boí ofereix moltes altres alternatives per a poder practicar esports d’aventura: destaquen el rafting al riu Noguera Ribagorçana i el descens de barrancs. Els amants del piragüisme poden dirigir-se al pantà d’Escales, molt a prop de la localitat de El Pont de Suert. La hípica és una altra possibilitat que podem practicar al municipi de Barruera.

El repòs del Balneari de Caldes de Boí

Lloc ideal per trobar el repòs desitjat. Aquest balneari termal integra 37 fonts d’aigua a altes temperatures.

L’hotel El Rantiner recomana una altra activitat cultural com són les falles de Taüll que se celebren el tercer divendres de juliol. És llavors quan els fallaires pugen a l’indret conegut com el Faro (forma piramidal amb arbres). Un cop encès el Faro i les falles comença el descens en direcció a Taüll.

També se celebra el descens de falles als diferents pobles de la zona.

Festa major:

El 3er cap de setmana de juliol es celebra a Taüll la festa major.

El divendres a partir de les 11 de la nit es fa la baixada de falles i rantiners. Les torxes formades d’una sola peça de pi negre amb les quals es fa la baixada reben el nom de rantiner. És d’aquí el nom del nostre hotel.